Днес пред НС се проля кръв за пореден път. Когато протестиращите студенти се противопоставиха на нелегитимното правителството, то прибягна до сила. Това се казва в декларация на Реформаторския блок /РБ/, изпратена до медиите.

Петмесечното високомерие на властта прерасна в провокация и агресия срещу собствените си граждани, в защита на конкретни мафиотски интереси. Отговорността е лична - на всеки министър и на всеки народен представител, подкрепящи правителството. Правителството е зависимо от личните интереси на малка група хора. Държавата е заложник на олигарси. Ние настояваме за промени в Изборния кодекс, незабавна оставка и нови избори, заявяват от РБ.

Те призовават всички български граждани, независимо от тяхната политическа принадлежност, да се присъединят още днес към протестите на студентите, "нашето бъдеще, нашият път към Европа в България". Нека българските граждани, да не се поддават на инсинуациите и ксенофобията насаждани от правителството, за да не могат повече да ни разделят. Ще дадем отпор на политическото насилие, завършва декларацията на РБ.