Редица столични автокъщи са претърпели огромни щети вследствие на силната градушка, която връхлетя града във вторник. Прозорци, предни и задни стъкла, калници, фарове и ламарини на колите за продажба – всичко това е изпочупено и деформирано, съобщава bTV, като се позовава на представител на автокъща.
По думите му, прави впечатление, че при по-новите автомобили щетите са по-големи. „По-слаби ламарини имат, по-старите коли по-държат, като нас”, шегува се мъжът, чийто син е собственик на семейния бизнес.

Възрастният мъж допълни, че с колегата му на място не са успели да вземат никакви мерки преди ледената стихия. „Стана толкова бързо, мислехме, че просто ще превали, не сме очаквали такава градушка и нямаше какво да се направи”.

По всяка вероятност цените на колите, които се продават, ще паднат драстично заради нанесените им от ледените късове поражения.

„Трагично е положението, идваха колеги от съседните автокъщи. Те са без мрежи, ние поне мрежа имаме и малко се спаси, но загубите на колегите са още по-големи”, коментира продавачът.

Автокъщи с луксозни автомобили над 100 000 лева отказаха коментар по темата. Единственото спасение за собствениците на автокъщи е това, ако те са имали застраховка.