Докато днес тук относително вяло, на топло, на сухо, текат дебатите за бюджета, бях информиран, че навън има бой и са бити български студенти.

Настояваме максимално бързо представител на МВР да дойде и да обясни за какво става дума. Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

"В българската история парламентът никога не е бил съвкупна точка на народната любов, наред с това е ненормално да е окупиран, обграден и замерян с яйца и зеленчуци", каза Дончев.

"Нормално е да има различни гледни точки при протест, но не е нормално български деца да бъдат бити", посочи още той.
Новоизбраният заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов каза: „Ще ги информираме и ще ги извикаме, ако е необходимо".

Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов каза: „Искаме половин час почивка, докато министър Йовчев се организира да дойде". 


Направихме справка в МВР - оказа се, че подадената информация, че има бити студенти не отговаря на истината. Това каза заместник-председателят на парламента и депутат от БСП Мая Манолова.

„Има задържани протестиращи, има опити за агресивно и провокативно отношение. Призовавам всички протестиращи и студенти да не прибягват до сила, да не се държат провокативно и агресивно по отношение на българските полицаи", каза Манолова.

„Надявам се с поведението си народните представители няма да провокират агресия. Следим ситуацията. Ако се наложи, ще извикаме представител на МВР в пленарна зала", посочи тя.