Членовете на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", които присъстваха на днешното заседанието в земеделското министерство, подадоха оставка.

Това съобщи представител на пресцентъра на Министерство на земеделието и храните пред репортер на БГНЕС.

Кворум на днешното заседание е имало. На заседанието е била поискана оставката на Мирослав Николов, който не я е подал. В отговор на това присъстващите на заседанието членове на УС на Държавен фонд "Земеделие" подадоха оставка, обясниха от пресцентъра на МЗХ пред БГНЕС.

Минути по-рано директорът на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов излезе от заседание на Управителния съвет и заяви, че днес не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поскани техните оставки.

Това беше, нищо не се дискутира от дневния ред, продължи Николов. По думите му след това членовете на УС на фонда са напуснали поетапно. Никой не е гласувал нищо по реда – този, който беше обявен, който трябваше конструктивно днес да се разгледа", каза Мирослав Николов и допълни, че не са обсъдени и темите, по който МЗХ и ДФЗ постигнаха единомислие на среща при премиера Орешарски. "Единствена точка беше натиск за нашата оставка", каза по-рано Николов и уточни, че натискът е бил от страна на министъра на земеделието Димитър Греков.