В последните няколко години бившата Главна дирекция за борба с организираната престъпност е работила като черна дупка - информационният поток е потъвал в нея, след което информацията, подавана към прокуратурата и други органи, е ффилтрирана и селектирана по преценка на ръководството. Това твърди пред "Преса" зам.-главнвият прокурор Борислав Сарафов.
Заради това през юни вътрешният министър, главният прокурор и шефът на ДАНС подписали тристранно споразумение наредили пълна инвентаризация на оперативното стопанство на бившата ГДБОП по три основни направления на работа - срещу наркоразпространението и трафика, срещу контрабандата и срещу корупцията.

Докладите на съвместните работни групи са класифицирани, но констатациите, особено по последните две направления, са, меко казано, твърде неласкави, казва Сарафов.

на въпрос дали прокуратурата търси бившият вече зам.-шеф на парламента Христо Бисеров Сарафов отговаря, че той няма забрана за напускане на страната. Въпрос на процесуална тактика било кога ще бъдат потърсени той и доведеният му син.

Сред 875-те подслушвани без разрешение от МВР телефони, за които главният прокурор заяви, че са на представители на корпоративни дружества, има много интересни имена, някои от които не би следвало по никакъв начин да са там, посочи още заместникът на Цацаров.

Разследването срещу бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е на финалната си праваа и ще бъде приключено и предадено на съда до края на годината, подчерта заместник-главният прокурор.