Сенатор от малкия парламент на Медковец е глобеният за хулиганство мъж, за когото от полицията днес съобщиха, че е халосал служител на кметството в Расово. Инцидентът е станал във вторник сутринта, а съветникът от БСП Красимир Борисов вече е осъден и три дни ще работи в полза на обществото, съобщава "Конкурент"
Наложеното наказание може да бъде обжалвано, но ако това не стане или пък съдът го потвърди Борисов остава в поделението на полицията в Лом и ще окопава градинките и ще се грижи за реда в двора.

Рано сутринта на 8 юли, малко след като започнал работния ден, в сградата на кмеството в село Расово се появил 56-годишният Красимир Борисов. Той нахлул в стаята на чиновника А.К., който се занимава със социалните програми. Съветникът вдигнал скандал, защото синът и снаха му не са получили помощите си за месеца. Служителят пробвал да обясни причината, но Борисов отказвал да слуша каквото и да било, а засипвал А.К. с ругатни, а накрая му залепил и няколко плестници.

Стигнало се до схватка между съветник и чиновник и на помощ се притекла кметицата Петя Кръстева. После дошла полиция и прибрала побойника. Случаят е предаден веднага на районната прокуратура в Лом и сенаторът е наказан по указа за хулиганството да търка наровете в ареста в крайдунавския град и да се труди в градината.

Синът и снахата на Борисов са останали без помощи, тъй като не са отработили задължителните 14 дни, стана ясно от справка в кметството в село Расово.

Кирил Борисов живее в селото. Според местните просто си е изпуснал нервите. Хората твърдят, че до сега не е вършил подобни зулуми.