Стажантите в Twitter получават общо 81 000 долара на година под формата на заплати, съобщава „Бизнес Инсайдър“.

Компанията дори не е най-щедрата по отношение на възнаграждения на младежи, избрали да стажуват в сектора. Всъщност най-големи суми дава Palantir, фирмата за изкуствен интелект и анализ на данни. Там стажантите получават общо 84 000 долара на година като обикновено стажовете не продължават цяла година.

В топ 5 на най-щедрите в това отношение компании второ място заема технологичният гигант VMWare, който отделя по 6 966 долара месечно за заплати на стажантите си. Чак след това се нарежда Twitter, а точно след него е LinkedIn с 6 230 долара на месец. Челната петица затваря социалната мрежа Facebook, където стажантите получават общо 6 123 долара месечно.

Microsoft, eBay, Google и Apple също намират място в класацията и се нареждат съответно на 6-о, 7-о, 9-о и 10-о място. В челната десятка на компаниите, които плащат най-много за този вид дейност, намират място единствено технологични фирми, с изключение на Exxon Mobil Corp.

Стажантите обикновено са още в училище, но в тази индустрия доста често се получава така, че те печелят повече пари от родителите си. Превръща се в тенденция младежите да се сдобиват с безплатен дом, транспорт и заплати в размер на над 6 000 долара месечно, показва проучване на Glassador. За сравнение средният месечен доход на домакинство в САЩ за 2012 г. се равнява на 4 280 долара.