Действащият шампион в тежка категория на IBF, WBO и IBO Владимир Кличко даде специално интервю за "Асошиейтед Прес", в което се изказа много ласкаво за следващия си противник Кубрат Пулев.

Срещата е на 6 септември в Хамбург. Българинът тренира от месеци за нея и ще завърши подготовката си в България, докато украинецът още не я е започнал. Според Кличко Кобрата е наистина опасен противник, който може да поднася изненади:

"Като професионален атлет съм бил на много места и знам, че Кубрат Пулев е непобеден боец. Той е много емоционален, много концентриран в целта си да стане шампион и понякога такива хора могат да творят чудеса. Така че по-добре да се подготвя както трябва и ще защитя титлите си, както съм го правил много години поред", сподели Владимир, цитиран от официалната фейсбук страница на Пулев.

Запитан дали Кобрата е най-опасният му противник от доста време насам, той не потвърди директно, но призна, че по-тихите противници като българина могат да бъдат изключително опасни.

"В бокса никога не знаеш какво предизвикателство ще получиш на ринга, защото, ако гледаме историята, има много бойци в списъка ми. Някои от тях се рекламираха много добре и бяха наистина шумни, обещаваха много, но не показваха нищо на ринга. Други пък не говореха много, но бяха много опасни на ринга. Никога не знаеш срещу какъв противник ще излезеш и много неща ще станат ясно в нощта на боя", добави той.