Афганистански бизнесмен направи фасадата на своята закусвалня в Кабул по образ и подобие на световноизвестната американска верига заведения за бързо хранене "Макдоналдс", но приликата е само до там – интериорът няма нищо или почни нищо общо с "съименника" си.

Ресторантът е разположен в богаташки квартал в западната част на столицата, обитаван от висшата класа в Кабул и чужденци.

"От половин година мислех да се захвана с някакъв бизнес и накрая реших това да бъде ресторант Макдоналдс. Задоволявам търсенето на нашите клиенти, специално младежи и служители в руското посолство. Изобщо не ме интересува какъв е произходът на името, нито каква храна предлагам", обяснява 27-годишният горд собственик.

Заведението не се оплаква от липса на клиенти, напротив – посещават го стотици хора, предимно чужденци, които работят в неправителствени организации в Афганистан, и млади студенти, хвали се Мустафа. Заведението предлага и храна за вкъщи и, за да е в крак с нравите в Афганистан, има салон само за дами.