Осъденият на 33 години затвор син на легендарния футболист Пеле – Единьо Шолби Нашименту бше арестуван от бразилските власти, които се опасяват, че може да напусне страната, съобщиха местните медии.

Във вторник полицията в Сао Пауло арестува 43-годишният син на Пеле, по-известен като Единьо, в дома му и го отведе в полицейския участък.

Разследване по случая започна през 2005 година. Eдиньо беше обвинен във връзка с известни наркотрафиканти и участие в търговията с дрога. Той категорично отрича всички обвинения, като признава само, че употребява наркотици. В края на май беше осъден на 33 години за пране на пари, получени от трафик на наркотици, но обжалва и докато трае разглеждането, остана на свобода.

Подобно на наказанието на Единьо, получиха и трима други участници в делото. Съдът конфискува цялото им имущество, включително около 100 коли.

През 90-те години на миналия век Единьо играеше за клуба, "Сантос", в който неговият баща придоби световна слава. В момента той е един от треньорите на клуба.