Реформаторският блок ще участва в бъдещи избори като коалиция с активното участие на гражданите. В бъдещата коалиция няма да участва партия "Зелените"

Това стана ясно при представянето на първия регионален граждански съвет към Реформаторския блок, който беше учреден във Велико Търново. На него присъстваха представители на шест от формациите в блока. Според председателя на ДСБ Радан Кънев, политическият съюз на партиите в дясно ще бъде дългосрочен, с гражданско участие. Това ще бъде формулата, с която те се ще се явят на изборите за Европейски парламент и на следващи парламентарни избори. Той уточни, че предстои да се оформят условията на коалиционното споразумение и принципът по който ще бъдат съставени бъдещите листи.

"Гражданските съвети, които се изграждат, трябва да са готови да поемат управлението и да участват в него, а не да бъдат гражданска квота", каза Меглена Кунева, председател на партия "България на гражданите".

В бъдещата коалиция няма да участва партия "Зелените", защото като членове на друго политическо европейско семейство, те имат решение да се явят самостоятелно на предстоящите Евроизбори през 2014г.", отбеляза председателят на партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.