През нощта над страната ще бъде предимно облачно. На отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Минимални температури между 7 и 12°, в София 9 - 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Христо Христов, дежурен синоптик. Утре над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, в Дунавската равнина и мъгли. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Горнотракийската низина и Югоизточна България. На места, главно в Западна България, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от изток-североизток – до умерен. Максимални температури между 15 и 20°, в Дунавската равнина 13 - 15°. В София 15°.
Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна по северното крайбрежие. Вятърът ще е от изток-североизток до умерен. Максимални температури между 14 и 16°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно облачно със слаби валежи от дъжд, по високите части на Рила и Пирин от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на 1200 метра 10°, на 2000 метра 5°.
В сряда и в Югоизточна България максималните температури ще се понижат. През следващите дни ще бъде облачно, от време на време на места ще има слаби валежи.