Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски, Кирил Желев е назначен за заместник-министър на финансите, съобщиха от правителствената пресслужба.

Кирил Желев е роден на 12.09.1949 г. в град Ямбол. Притежава висше образование по специалността "Финанси" и има дългогодишен опит във финансовата сфера. Работил е в общински структури в гр. Ямбол. Бил е народен представител в Седмото Велико Народно събрание, както и в Тридесет и шестото и Тридесет седмото Народно събрание.

От септември 2007 г. до май 2009 г. е бил заместник-министър на финансите, а от май 2009 г. до юли 2010 г. – член на Комисията за финансов надзор. От 2.09.2013 г. досега заемаше поста директор на Агенция "Митници".

На мястото на Желев като шеф на митниците е назначен Павел Тонев, съобщиха от Министерство на финансите.

Павел Тонев е роден на 23.11.1966 година. Има висше образование по специалностите "Счетоводство и контрол", УНСС и "Право", Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий". Притежава дългогодишен опит в митническата администрация, като за периода от месец август 1991 г. до месец декември 2009 г. последователно е заемал длъжностите митнически инспектор, главен митнически инспектор, началник на отдел, заместник-началник на митница, началник на митница и началник на Регионална митническа дирекция Пловдив. До настоящия момент е упражнявал консултантска дейност в сферата на митническото и акцизното законодателство.