Талантливи и особено амбициозни – такива се оказаха тазгодишните кандидати на кастингите на музикално шоу №1 X Factor в Бургас. Внукът на мама Люси – една от най-атрактивните участнички в миналия сезон на шоуто, беше един от стотиците, решили да опитат късмета си в първия от двата дни на кастинги в морския град. 

Веселин е на 16 години, а пред екипа на шоуто се представи в дует с 16-годишния Ангел. Двамата пеят заедно от кратко време, залагат на рап и хип-хоп, а решението да се явят на кастинг идва съвсем спонтанно. Самата мама Люси стиска палци на Веселин и тази сутрин му се обажда, за да му пожелае успех в първия и най-важен етап от шоуто.

За радост на целия екип, Кристина Дончева – една от талантливите участнички в „Големите надежди” също беше в хотел Аква. За нея журито на формата – Любо, Веско Маринов и Дивна още през пролетта бяха единодушни – че тя е напълно изградена и завършена певица.

Днес най-чаровният телевизионен тандем  - водещите Алекс и Мария, получиха няколко ценни урока по унгарски –  от 29-годишната Боряна, която харесва хип-хоп музиката и танците, а дори пътува до столицата, за да се занимава с тях. Сред кандидатите за голямата музикална сцена на есен е и млад рап изпълнител от Приморско, който вярва, че X Factor ще му донесе още повече почитателки.

Между претендентите за слава е млад мъж, който смело заявява, че е потомък на фамилия Романови, а нелеп инцидент е възпрепятствал участието му на кастинга през изминалия сезон. През миналото лято 32-годишният Веселин си чупи крака в инцидент и затова не може да се яви на кастинг. Именно затова в последните месеци е много предпазлив –  тъй като задължително иска да участва през тази година.

„Имаме големи очаквания за хората тук в Бургас, а от впечатленията ни досега можем да кажем, че са освен талантливи, имат и самочувствието, необходимо за голямата сцена –знаят кои са и какво могат” – споделиха продуцентът Магардич Халваджиян и водещите Алекс и Мария на среща с медиите в морския град. „За да спечелиш един формат не е достатъчно само да си талантлив – трябва да си активен и най-вече упорит – именно ти да си двигателят на това, която се случва” – сподели още Маги Халваджиян.

Кастингите за X Factor в Бургас продължават, а екипът очаква още талантливи кандидати в хотел Аква както днес, така и утре, 9 юли, от 09 до 18 часа.  Шоуто продължава да търси най-големите таланти на 11 и 12 юли в Пловдив, в Дом на културата „Борис Христов”, а последен домакин на кастинг маратона – от 14 до 16 юли, ще бъде София в НДК, Studio 5.

Всичко за кастингите в Бургас следете на Facebook страницата на X Factor: https://www.facebook.com/xfactorbulgaria. Повече информация можете да откриете на сайта на X Factor: http://xfactor.novatv.bg