Беше една неделя – 27 май, бяхме с приятели, разхождахме се, беше към 2 след полунощ, седяхме пред ЦУМ на една пейка. Отидох до този денонощен магазин, в който всъщност Вики работи, но не можах да стигна до него. Той ме заговори на френски, аз не можах да го разбера и като се обърнах, започна директно да ме напада. Наръга ме 12 пъти.

Разказът е на Тихомир Владимиров, който твърди, че е първата жертва на Салахедин Бин Аладин, алжирецът, който бе задържан за нападението над 20-годишната студентка в магазин на столичната ул. "Пиротска".

"Абсолютно е той, разпознах го първо по снимката, която разпространиха от МВР. Като му видях погледа, и ме побиха тръпки", разказа днес 35-годишният мъж пред БНТ.

Тихомир показа и част от раните си, едната – всъщност най-голямата, е от дясно на врата му, до сънната артерия. Друга е на китката на лявата му ръка.

"Имам и четири пробождания в черния дроб, в белия дроб също", каза той и отново се върна в онази пролетна нощ.

"Веднага след нападението си вързах ризата на врата, много кръв течеше, а исках да я спра по някакъв начин. Дойде ми прилив на адреналин, бягах бързо, отидох на бул."Мария Луиза", започнах да викам за помощ. Моите приятели веднага дойдоха, повикаха линейка. Седях на земята, линейката дойде много бързо. Разбрах, че лекарите са се борили дълго за живота ми, тъй като съм изгубил над два литра кръв", разказа още мъжът.

Когато след дни в реанимацията бил изписан от болницата, Тихомир отишъл на мястото на нападението, за да преживее страховете си.

Нападение, чието разследване е приключило – четири месеца след кървавата нощ, без обвиняем, но с явна жертва.

Владимиров днес изрази притеснението си, че Салахедин Бин Аладин няма да получи присъдата, която заслужава и постави въпроса защо МВР крие за неговия случай и защо неговото нападение не е обвързано с това над Вики, също жертва на алжиреца.

"Това е криминален случай и не трябва да води до ескалация на напрежението над нелегалните имигранти, дошли в страната ни. Хората не трябва да бъдат агресивни към бежанците, а да бъдат по-толерантни, защото омразата поражда още омраза", призова той