Такси помете на пешеходната пътека пред полицията в Благоевград майка и дъщеря, за щастие двете не са пострадали сериозни.

Пътният инцидент стана малко след 10 часа тази сутрин на пешеходната пътека на ул. "Владо Черноземски" пред сградата на ОД на МВР - Благоевград. Такси - шкода блъска 47-годишна жена и дъщеря й, която е 17 годишна. При удара падат и двете. Майката е с травма на главата и коляното. Дъщерята се е отървала само с уплаха, но и на нея ще и се направят изследвания. По време на инцидента по пешеходната пътека са пресичали още двама души, които за щастие не са блъснати от таксиметровия автомобил.

На метър след пешеходната пътека имаше торба с продукти, кисело и прясно млека бяха разпилени по пътя. Движението по лентата на ул. "Владо Черноземски" в посока кръговото кръстовище пред Трето ОУ е блокирано за извършване на оглед.

Таксито се е движело в дясната лента, идва откъм булевард "Джеймс Баучер", а майката и дъщерята пресичат в посока входа на полицията. Според дъщерята автомобила се движел много бързо. По време на инцидента валеше слаб дъжд, пътното платно е много хлъзгаво. Което не оправдава около 40-годишния водач на таксито, който бе в шок.

В момента на пострадалата жена се правят изследвания в отделението по Образна диагностика. Работата по случая продължава, на водача ще бъде взета и кръвна проба.