Райко Кръвта е физическият убиец на боса на ВИС 2 Георги Илиев. Това казва в предаването "Жега" на TV7 главният секретар на МВР .

За това, че Райко лично е убил боса на ВИС 2, свидетелства и Асен Китанов - Психото.Затворникът говори за първи път пред "Жега" в качеството си на свидетел срещу Килърите 3. Георги Илиев беше разстрелян на 25 август 2005 година в Слънчев бряг пред стотици свидетели.

Причината за публичната екзекуция е убийството на друга знакова криминална фигура - Васил Горчев-Кьоравия. Той е разстрелян от снайперист посред бял ден пред благоевградския хотел "Ален мак". Кьоравия е финансирал сделки с наркотици и се е занимавал с лехварство, потвърди Лазаров.

Райко Кръвта е физическия убиец на Васил Горчев. След разстрела Георги Илиев привикал на среща Арарски. "Райко Кръвта е бил унизен, имало е бой от едната страна върху другтата и след срещата той остава с убеждението, че ще бъде физически ликвидиран", разкри главният секретар на МВР.

Лазаров потвърди, че има данни, че Арарски е планирал да извърши убийство на Георги Илиев както в Слънчев бряг, така и в открито море. "Заради това Райко Кръвта е следял босът на ВАИ Холдинг, когато той е излизал с яхтата си", съобщи главният секретар на МВР. На 12 октомври 2005 г. Самият Васил Арарски е покосен от куршуми.

"Убиецът на Райко Кръвта е Петър Крумов-Пупи", съобщи главният секретар на МВР. Той потвърди, че Пупи е бил свързан със сочения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки.

Лазаров разкри още, че освен Килърите 5 около Йоско Костинбродския има група Килърите 4, която е замесена в покушението на знакова фигура от прехода. Той обаче отказа да съобщи коя е била мишената на поръчковите убийци.