Тъжна вест долетя от Пловдив. Дългогодишният спортен деятел и един от първите треньори на Христо Стоичков - Сава Савов, почина на 71 годишна възраст тази сутрин. Дълги години той работеше в ДЮШ "Ботев" (Пловдив), за да стигне и до поста изпълнителен директор на клуба през 2009 година.

Сава Савов е човекът, който прибира Стоичков в Харманли, след като Камата е освободен от Марица и е обявен за безперспективен. Той намира място и в биографичния филм на легендарната ни "осмица".

Ето какво каза камата при завръщането си в съблекалнята на Хеброс (Харманли): “Ей, и калориферът е същият, и дъската за разбори".

“Ицо, Марица - добре, но те те обявиха за безперспективен, изгониха те. Тук те направихме футболист, нашият колектив. Три години никой не се сети за теб и като стана Стоичков, започнаха да ти се слагат”, отвръща във филма покойният вече Савов.

"Голям човек, голямо сърце, голям откривател на млади таланти. Взе Стоичков на 15 години и смея да твърдя, че го оформи като голям футболист. Съболезнования на семейството му", каза Атанас Узунов пред "Пловдив дерби".

"Много народен човек. Никого не връщаше, на всеки искаше да помогне. По времето на Христолов и той се опита да направи нещо за Ботев в онези трудни времена. Поклон пред паметта му", припомни си Коце Костадинов.