“Никоя жена не бива да чува, че друга е била повече обичана от нея. Принцип!”. Придържайки се към тази култова фраза на героя от “Опасен чар”, затворник, избягал от Пловдивския затвор, се е вживял в ролята на Ястребовски и мами самотни дами в цялата страна. 35-годишният Пенчо Георгиев изчезна на 11 август тази година от затворническото общежитие “Хеброс” и от тогава от него ни вест, ни кост.
Само два дни след бягството си той успя да открадне айфон от лекарка от ХЕИ, докато я омайвал, предаде marica.bg. Три месеца по-късно Георгиев все още е на свобода, пътува безпрепятствено из страната, а жертвите му се множат. В обществото Пенчо се представя като Петьо и има десетки профили. “Представя се за бизнесмен, шофьор на ТИР, компютърен техник, дори полицай. Измисля своето поприще на момента. Може да наеме квартирата ви, колата ви, може да се помоли за помощта ви и да дойде да живее у вас.

Ориентира се предимно към жени. Ограбва продавачки, масажистки, проститутки”, разказва негов познат. В Пловдивския затвор непрекъснато пристигат сигнали за самотни жени, които са станали жертва на Пенчо.