„Дунав 8806“ победи със 79:49 (22:9, 21:15, 19:12, 17:13) „Берое“ Стара Загора в мач от петия кръг на първенството в НБЛ-жени. Двубоят в залата в русенския квартал „Здравец“ ще се запомни и с дългоочакваното завръщане в игра на Жаклин Златанова, която се възстановяваше от операция на ахилеса.
Домакините отбелязаха първите две точки в срещата и водеха в играта и в резултата до финалната сирена. До края на първата част авансът им вече бе 13 точки за 22:9. Именно тогава започна да загрява най-талантливата родна баскетболистка през последните години.
Жаклин Златанова започна в игра втората четвърт, с което си спечели бурните аплодисменти на русенската публика. След по-малко от 3 минути тя записа и първи точки с екипа на „сините феи“, оформяйки 30:9. Георги Божков заложи на ротация и даде шанс на почти всички свои състезателки. На почивката таблото вече показваше 43:24 в полза на домакините.
Играта продължи при подобен сценарий, като преднината на русенския тим постоянно се увеличаваше. 10 минути преди края тя вече бе 26 точки за 62:36.
До финалната сирена „дунавки“ продължиха да надиграват съперника си с много по-добро нападение и отбрана и записаха категоричен успех със 79:49, като Жаклин Златанова отбеляза последния кош в мача.
Най-резултатна за „дунавки“ бе Тия Люис с 18 точки и 9 борби. Цветомира Шаренкапова добави 12 точки, 6 асистенции и още толкова борби. Жаклин Златанова пък записа 9 точки и 5 борби при завръщането си в игра.
За „Берое“ Зорница Найденова отбеляза 14 точки.