Мистериозната поява на крокодил на остров Крит породи смут сред жители и туристи, а местните власти са мобилизирани да го заловят. Звярът е бил забелязан през уикенда от пожарникарски патрул в изкуствено езеро край град Ретимнос. Крокодилът бил около два метра дълъг. На мястото пристигат експерти от Природонаучния музей в Ираклион. Именно те ще се опитат да заловят звяра.
Засега около изкуствения водоем ще бъдат издигнати временни заграждения, за да се предпазят жителите на околните села, съобщи полицейски източник. Предполага се, че крокодилът е бил домашен любимец на обитател на Крит, който накрая е решил да се отърве от него, като го е изхвърлил във водоема. Носят се слухове и за наличието на втори крокодил, което поражда безпокойство у властите.

Местните хора са потресени от откритието. Те обаче вече си обясняват мистериозното изчезване на патици и цели агнета от дворовете им. Край водоема има много ферми, а водата се използва за поливане. Фермерите сега се страхуват да припарят до водния басейн.