"Валентин Цоновски, началник на направление „Терор" при ГДБОП, ми се похвали, че съдиите в Шумен и Варна са хванати и ще лежа доживот. В София Цветанов и Борисов не могли да пробият съдиите и затова делото се гледа в Шумен и Варна. Каза ми, че знае, че нямам нищо общо с тези обвинения. Това стана на 17 май 2011 и се оказа прав. Делото срещу мен стартира на 28 юни".

Това написа в писмо до Мартин Карбовски соченият за главатар на "Килърите" Петър Стоянов - Сумиста. То бе прочетено в ефира на TV7 от майката на Сумиста - Лена Стоянова.

"Времената на цензура срещу мен не отминават. Диктатурата на ГЕРБ не отеква от главите на съдиите. Пиша ви от килията на Ловешкия затвор. Казва ли са ми, че всички решение срещу мен се обличат чрез прокурори от Шуменския съд и Апелативната прокуратура във Варна. Казано е, че до мен не трябва да се доближават журналисти", чете в писмото още Лена.

Карбовски показа куп откази на съдии да се допусне журналистически екип при обвиняемия. В случая право на такъв отказ има, докато обвиняемият е в ареста. В случая със Сумиста вече има влязла присъда - доживот. Интервюта със затворници не са забранени, но от две години, според справката на тв водещия, достъп до Петър Стоянов не е осигурен на нито един журналист.

"Сега е модерно да се пита кой? И аз питам. Кой нареди на Ася Петрова и още други прокурори да ме изолират? Кой се страхува от това да застана и да разкажа нещата пред камерите. Редно ли е три години за унищожаваш живота на един човек, за да си вдигнеш рейтинга. И до ден днешен чрез техните пионки и слуги успяват да упражняват волята си и да не ми дадат възможност да говоря. Сигурен съм, че рано или късно ще се стигне до истината. Всичките им факти издишат. Аз ще оцелея и няма да ме пречупят", пише още Сумиста.

Майка му сподели още, че сега при него могат да влизат само роднини. "Петър имаше кафе в Студентски град и бе взел на концесия да бутилира минерална вода. Къде са му парите от всички "поръчки", които е извършил. Живееше в панелката на жена му, подарена от родителите й. Къде са му парите? Той няма 6 апартамента. Цветанов му е казал, че 20 години ще лежи в затвора, защото 20 години той ще е на власт", сподели още Лена.

Тя добави, че синът на Петър Стоянов сега е ученик - на 10 години. "Не иска да говори за това. А и ние много внимаваме вкъщи", призна още майката.