Аз жените ги предпочитам за други работи - тези думи на депутата от БСП Кирил Добрев в интервю за БНТ по повод възможността жена да оглави столетницата предизвика много коментари и закачки в социалните мрежи.

Ивайло Калфин от АБВ помоли за помощ приятелите си във "Фейсбук" за какво ги предпочита Кирчо жените със следната анкета:

а. за секретарки
б. за домашни помощници
в. за секс
г. за кукли, чиято задача е да гледат с възхищение Мъжа
д. не разбира от жени
е. не е чувал за приоритети на социалистите в Европа, а и по света
ж. друго

"Повече от един отговор се приема - стига да дава някаква ориентация за мислите в главата на автора. Вълнувам се от това, защото един от 10-те приоритета в Манифеста на ПЕС е "равенство между мъжете и жените". Така и не чуваме в България някой да го поставя, освен АБВ", написа още Калфин.

"Абсолютно неприемливо изказване на колегата Добрев. Аз поне не го познавам като такъв. Напълно приемливо е жена да е начело на БСП, както и жена да е президент, министър, еврокомисар или футболен съдия. Жените всъщност са по-добрата част от БСП и от българската политика. И се чудя защо мълчи Обединението на жените в БСП? И неговия член в Изпълнителното бюро, както и цялото бюро?", написа във "Фейсбук" Георги Кадиев.

"Вари го, печи го - балканският простак си е без конкуренция", бе коментарът, цитиран в медии, на бившия ни посланик в Белгия и Швейцария и бивш депутат във Великото Народно събрание Леа Коен. За такава фраза във Франция ще падне правителството, в САЩ Добрев ще бъде набит публично, а в Германия или Швеция ще бъде освидетелстван, пише Леа Коен.