Шествието на "ранобудните студенти" стигна до сградата на парламента, където участниците в протеста "атакуваха" с водни "бомби".

Протестиращите хвърлят балони, пълни с вода по сградата на парламента. Малко преди това, небезизвестният сред протестиращите като постоянно присъствие Йоло Денев, който беше зад загражденията, се качи на стълбите на парламента с мегафон. Полицаите го изведоха от там и това предизвика реакции и освиркване от страна на множеството.

След тази акция протестиращите започнаха да опитват да премахнат огражденията около сградата на Народното събрание. Полицейският кордон е подсилен. Въпреки това напрежение няма, протестът е мирен и шумен.

Изключително засилено е полицейското присъствие в целия център. Хората носят плакати, надуват свирки и вувузели. Освен студенти са дошли много възрастни хора. В протеста участват студенти от Софийския университет, от УНСС, от НАТФИЗ, от НБУ, Техническия университет, УАСГ, и др. Те носят транспаранти с надписи: "Ранобудните остават, вие си отивате", "Аз питам не само онези, които говорят, но и тези, които мълчат", "Времето ви изтече", "Кой изтреби мамутите?". Най-често срещаният протестен надпис е "оставка".