Десетки чували със стари дрехи бяха изхвърлени в близост до квартал "Кармен" в града на розите, а за местното население "дарението" бе посрещнато с голяма радост.

Според свидетели, късно снощи камион е паркирал в близост до жп линията и е изхвърлил чувалите, които по всичко личи, че са от магазин или склад за дрехи втора употреба.

Казанлък се слави като "парцаленият град" още от самото начало на прехода. Тук бяха създадени едни от най-големите складове за дрехи "втора ръка". Сега обаче някой явно иска да се отърве от ненужните парцали. Вместо да ги занесе някъде за преработка, или да ги дари, човекът е избрал по-лесния начин - да ги изхвърли. Това донякъде не е толкова лошо, защото е избрал място в близост до квартал "Кармен", който се населява от роми. Те се радваха на неочаквания "подарък" и цяла сутрин събираха дрехи и обувки. За жалост, обаче не всички дрехи ще влязат в употреба и голяма част от тях ще останат да замърсяват околната среда.

И така, идва дума за старата българска поговорка: "Свършихме я като кучето на нивата" - хем дрехите оцапахме, хем ги намокрихме, хем и на общината ще й се наложи да харчи пари, за да събере останалите ненужни парцали.