Наръганата 10 пъти с нож Виктория проговори. Студентката разкри пред "Tази неделя" на bTV гледната си точка за нападението от алжиреца Аладин.
"Раните ми са на врата, по тила. Едната ръката е с превръзки. Рани имам на лява и дясна ръка. Не искам да си спомням за случилото се. Той влезе като обикновен клиент, взе си една бира и я даде да я маркирам. Хвана ме за блузата и каза: Дай ми оборота. Каза го на развален български. Той крещеше през цялото време: Дай оборота", спомня си за кошмарната нощ Виктория. Тя разказа как Аладин я държал за блузата, а тя автоматично я свалила и побегнала да търси помощ.

"Като клиент в магазина съм го виждала. Нямаш такъв контакт с клиентите. Влизат, взимат и излизат. Той не е бил агресивен. Купувал е предимно бира и цигари. Не съм говорила с него никога. Да, това си е криминален случай от гледна точка на обира. Случаят ми не трябва да подбужда ксенофобски настроения", разказа Виктория.

Тя смята, че самата професия продавач-консултант е социална. "Не можем да разделяме хората. С Аладин по еднакъв начин съм се отнасяла. Да, стреснах се, уплаших се", признава Вики. Когато усетила допира с ножа, разбрала, че трябва да се спасява. "Сега изпитвам страх от това как ще изляза на улицата. Страх ме е, че случилото се в магазина може да се повтори. Кое ми дава гаранция, че няма да се случи на улицата", разкрива страховете си Виктория.
Спомня си как в момента, в който Аладин я е наръгал, е била съсредоточена върху раните и не си спомня кой й е помогнал.

"Не съм го обиждала. За една седмица чух много версии, има следствени органи. Останах в България, за да уча политология. Хората, които ме познават, могат да потвърдят, че не е истина, че съм част от канал за бежанци. Това ме обижда. Бих го приела като защитна реакция на Аладин", каза Вики.

Тя смята, че кандидат-бежанците не трябва свободно да се разхождат. "Още не съм готова за медийни изяви, но като се възстановя изцяло, ще разкажа пред повече хора, какво се случи и какво не трябва да се случва. Не трябва да живеем в страх", казва Виктория Христова. След като алжирецът я наръгал, тя си помислила, че може да се случи и най-лошото, да се стигне до фатален край. Но както сама признава: "Силна съм, за да оцелея".