"Задържани са трима от нападателите на 28-годишния турчин, пребит снощи в района на улиците "Пиротска" и "Цар Самуил", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНР.

"Нападнатият е българо-мохамедин, български гражданин, жител на Република България. Нападнат е в района на Баня башъ от пет - шест лица, по-късно трима са задържани."

Нападателите са били 28 - 29-годишни скинари. "Едно от лицата е споменало при задържането "май нещо сбъркахме..." Аз го разбирам, че са очаквали лицето да е кандидат - бежанец. Но това по никакъв начин не оправдава нападението. Нападнатият се намира в шоковата зала на Военномедицинска академия, лекарите се борят за живота му", каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

"Има ескалация на напрежението, защото инцидентите са факт. Никой не може да бъде нападнат на етническа основа", каза още Лазаров.

Нападението стана в събота вечер на кръстовището на улиците „Пиротска" и „Самуил" от група мъже, някои от тях видимо в нетрезво състояние и неадекватни.

Метин е български гражданин от турски произход. Живее в София на ул. "Пиротска" с детето и съпругата си. Тя разказа, че трудно го е познала в локвата кръв след побоя.

Младият мъж продължава да е в кома. Лекарите от ВМА тепърва ще преценят дали да го оперират.