28-годишен мъж от турски произход беше пребит зверски тази вечер в столицата. Нападението е станало на кръстовището на улиците „Пиротска” и „Самуил” от група мъже, някои от тях видимо в нетрезво състояние и неадекватни, предаде репортер на bTV.

Пострадалият се казва Метин и е бил откаран във ВМА в тежко състояние. На мястото на нападението е имало много кръв. От лечебното заведение обясниха, че мъжът е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

Метин е български гражданин от турски произход - от Шуменско. Работел в джамията, както и на стоковия базар "Илиянци".

Преди да пребият младия мъж, нападателите му връхлетели в намиращия се на около 10 метра от мястото пансион, който се обитава от имигранти. Изпочупили са вратите, но чуждите граждани са успели да ги изблъскат.

След това нападателите случайно са попаднали на 28-годишния мъж на улицата. Пребиват жестоко с ритници в главата. По това време на улицата е тъмно, уличното осветление не работи, но съседните заведения светят и нападението има поне десетина свидетели. Всички започват да звънят на 112, но само едно момиче се намесва да спаси жертвата.

Двама от нападателите са били задържани в Трето районно, останалите са успели да избягат.

Това е поредната атака срещу имигрант, след случая с нападнатата от алжиреца Салахедин Бин Аладин Виктория. Преди дни 17-годишният сирийски младеж Али беше намушкан с нож пред общежитието в столичния квартал „Военна рампа". Цветнокожа жена от Камерун също стана обект на нападение - на автобусна спирка в София миналия понеделник.