Изразът "мъртво пиян" придоби напълно реален смисъл за един поляк, който толкова се напил, че го помислили за мъртвец и го пратили в моргата. Закономерно, когато впоследствие дошъл на себе си, изпаднал в шок.

Куриозната случка се развила в град Петеркув, разказва сайтът Breitbart.com, цитиран от БГНЕС. 56-годишният му жител Марек Михалски се напил до безсъзнание и припаднал на една пейка, в което състояние го открили минувачи. Те извикали "Бърза помощ", но пристигналите лекари не уловили пулс или каквито и да било признаци на живот.

Постановявайки смърт, те го сложили в специалния чувал за трупове и го закарали в моргата. Мъжът дошъл в съзнание след няколко часа, като вече лежал върху масата на патоанатома. За негов късмет лекарите още не били започнали да го режат. Той бил още в чувала, когато се опомнил, започнал да вика, но наблизо нямало никого. Без да дочака помощ, успял, както бил в чувала, да падне на пода, а след това и да излезе от моргата.

Сега на трезва глава Михалски смята да съди болницата, защото след случилото се все сънува кошмари. "Помня, че седях на пейката. А след това изведнъж се озовах в моргата", цитира го британското издание Metro.

"Някой трябва да понесе отговорността. Сега сънувам кошмари как лекарите ме разрязват на парчета, не вярват, че съм жив", разказва полякът.