Реституция, наеми, компенсаторни бонове, продажби на рестуирани имоти. С това се издържам в момента. Разбира се, и съпругата ми помага с нейния бизнес. Въпреки че в момента той е почти замрял. Това заяви в „На светло с Люба Кулезич“ по Нова телевизия бившият кмет на Варна Кирил Йорданов.
Той коментира най-болезнената тема за него през последните 8 месеца – отстраняването му от кметския пост. „Много тежко ми беше. Няма да крия, така беше. Трябваше ми време да преомсисля всичко“, сподели Йорданов.

Той заяви, че политическото му номадство (той бе представител натри различни партии) било свързано с желанието му да приобщи повече хора към каузата за благото на Варна. Моята грешка беше, че тръгнах на четвърти мандат“, заяви екскметът.

„На практика аз не се запознах с много от емблематичните лица на ГЕРБ, които не познавам и до ден днешен. И те не ме възприеха като свое лице, като свой кандидат“, допълни той.

Люба Кулезич не пропусна да попита госта дали не е била напразна смъртта на младия екоактивист Пламен Горанов, който загина, след като се самозапали пред сградата на общината. „С цялото си уважение и чувство, което имам към случилото се, не мога да си позволя да правя други изводи, освен това, което бе подадено от прокуратурата и вещите лица“.

„Психиатрите казаха – подменил е авторитета на баща си, който е имал в детството, с друг авторитет. Той е търсил опонент, търсил е човек, на когото да се противопостави. Това е заключението на психиатрите от една страна . От друга имаме свидетелството на очевидци. Коментирам само фактите, отново повтарям, нищо друго не бих могъл да допълня“, каза Йорданов.

Той сподели, че в случая със загиналия млад мъж има драматично преплитане на две съдби –тази на Пламен и неговата и това не може да не остави своя отпечатък.