Широката популярност на Facebook направи социалната мрежа един от най-разпространените начини за запознанства и комуникация. Вероятно на много от вас се е случвало да срещнете някой интересен човек от противоположния пол именно по този начин. Ако използвате Facebook като арена за запознанства обаче, трябва да имате някои определени неща предвид. Особено ако сте жени.

В случай че „дебнете“ някой готин мъж в социалната мрежа, запомнете, че не трябва да вярвате на всичко, което виждате. Facebook е място, на което може да се запознаете по-обстойно с живота на някой човек, от когото се интересувате. Може да видите негови снимки, да прочетете мненията му по различни въпроси, да видите какви неща харесва.

Трябва да бъдете внимателни обаче, тъй като много мъже дават фалшива информация за себе си – в някои случаи напълно целенасочено. Така че ако искате да се предпазите от евентуално разочарование, прочетете за какво обичат да лъжат мъжете във Facebook.

1. Любовен статус. Тази информация може да бъде много подвеждаща. Не е изключено мъжът умишлено да напише, че е „необвързан“, макар в реалността да е „обвързан“. Така че имайте едно наум, що се отнася до статуса му. Опитайте се да разберете по някакъв друг начин дали до въпросния мъж има друга жена или е написал истината.

2. Приятели. Това е една от областите, в които социалната мрежа може да създаде сериозна заблуда. Например ако видите, че с човека, към когото имате интерес, ви свързват трима или десет общи приятеля, това автоматично ви създава измамно чувство на комфорт. Трябва да бъдете нащрек и да не се предоверявате. Много хора приемат покани за приятелство от други хора, които дори не познават.

3. Възраст. Ако не сте сигурни, че мъжът изглежда на толкова години, на колкото се представя, трябва да се опитате да проведете свое малко „разследване“. Вижте къде е учил и дали това съвпада с обявените години. Липсата на основни детайли в профила пък изобщо не говори добре за човека.