Мултиплатинената дива Лейди Гага се бори да запази короната си като "Кралица на попа" с дългоочаквания трети албум, но началото на прием в САЩ и Великобритания е хладен.

"Artpop" е сигнал за връщане към светлината на прожекторите за Стефани Джерманота, известна на сцената и от видеото като Лейди Гага, след като бе принудена да разреди медийното си присъствие, за да се подложи на операция на бедрото.

"За ArtPop аз по един символичен начин поставих себе си пред огледалото, махнах дрехите, после грима, после перуките, надянах черен анцуг и си казах: "Сега трябва да докажеш, че можеш да бъдеш блестяща без всичко това", сподели Лейди гага пред сп. "Грация" (Grazia).

Още преди официалното представяне следващата седмица албумът "Artpop" завладя заглавията. Но първото слушане на албума връща към познати теми – за желанието, секса, наркотиците, идентичността, знаменитостите, модата, творчеството. Той прилича повече на предишните албуми на Лейди Гага "The Fame" и "Born This Way", вместо да стане напълно нов музикален експеримент.

"Несъмнено новият албум на Лейди Гага има някои достойнства, но е доста трудно да разпознаеш в него истинското изкуство", констатира британският в. "Гардиън".