Нападателят на Виктория Христова - Салахедин Бин Аладин е лежал в затвора в родния си Алжир за алкохол. Това призна самият той пред Софийския градски съд в петък.

Магистратите го оставиха в ареста. Алжирецът, който е заподозрян за нападението на 20-годишната студентка Виктория Христова беше арестуван във вторник в Гърция. Мотивите на съда са, че има обосновано предположение, че Аладин е автор на престъплението. Помагачът му, Александър Симеонов, за когото прокуратурата също поиска "задържане под стража", бе освободен с мярка за неотклонение "подписка".

Престъплението, за което Бин Аладин отговаря, е грабеж, придружен с опит за убийство. За него законът предвижда от 15 години затвор до живот без замяна. Междувременно в съда стана ясно, че Аладин не е истинското име на задържания. Неговата защитничка заяви, че по време на разпита си в досъдебното производство нападателят е казал, че се казва Абдула Фуда. Именно заради този факт в началото на заседанието адвокатът поиска да се изясни самоличността на мъжа в залата.

След кратък разпит от страната на съдията стана ясно, че досега Аладин се е представял с това си име пред българските власти и няма причина сега то да бъде променяно. Пред магистратите Аладин разказа, че има основно образование, не е женен и се занимавал в родната си страна с въглища. От 8 месеца живеел със своя помагач- Алекснадър Симеонов. На въпрос какво работи, Симеонов отговори, че предлага сексуални услуги срещу заплащане. Новината за неговото занимание научи в съдебната зала и майка му. Тя беше дошла да чуе решението на магистратите. заради факта, че е помагал на полицаите и не се е укривал, Симеонов беше освободен с мярка "подписка". Той е завел униформените до контейнера, в който са били изхвърлени кървавите дрехи на Аладин след нападението над Виктория. Освен това Симеонов им показал и в коя шахта е изхвърлен отмъкнатия GSM на момичето. "Невероятно много съжалявам, но всичко е направено под заплахи. Аз дори му донесох дрехи в ареста, защото той беше гол", заяви Симеонов пред магистратите.

В хода на заседанието стана ясно, че Аладин няма спомен колко удара с ножа е нанесъл на Виктория, но помни, че тя го е обидила. По думите му пред разследващите студентката го е нарекла "бездомно куче, което яде от боклука". Самата Виктория обаче отрича да е казвала това.

Нападателят на студентката разказа още как си е признал пред полицаите за престъплението и иска по-лека мярка за неотклонение. "Александър ме убеди мина границата. Той ми каза, че ще ми уреди фалшива лична карта да замина за Европа", разказа Аладин пред съда.