Компанията "Германос Телеком" вече не съществува, след като се е вляла в дружеството "Космо България Мобайл", опериращо марката "Глобул", съобщиха от телекома в понеделник.

Всички над 120 магазина от веригата на "Германос" обаче ще продължат да работят под същата търговска марка до приключването на ребрандирането на самата "Глобул", която през миналата година бе придобита заедно с "Германос" от норвежката "Теленор". Плавното пренастройване на клиентите на "Глобул" за смяна на името на "Теленор" вече започна. При рекламите вече се отбелязва, че операторът е част от норвежкия оператор. В близко бъдеще предстои да изчезнат марките и на "Германос" и на "Глобул".

Прекратяването на съществуването на "Германос Телеком - България" ЕАД по никакъв начин няма да се отрази на досегашната работа на магазините, нито ще доведе до затваряне на обекти или  освобождаване на персонал. Както досега, тези магазини ще продължат да предлагат на българските потребители всички продукти и услуги на "Глобул", както и разнообразни технологични продукти на водещи световни марки.

Досегашните служители на "Германос" автоматично стават служители на "Глобул" като запазват своите възнаграждения и социални придобивки, a съществуващи договорености между "Германос Телеком - България" с доставчици и партньори вече ще бъдат изпълнявани от "Глобул".