Ако сте решили да се отървете от излишните килограми, знаете, че единственият начин това да се случи е чрез комбиниране на тренировки със здравословна, балансирана и питателна храна.

НО има и някои напитки, които ще ускорят изгарянето на мазнините и ще ви помогнат да отслабнете по-бързо, отколкото обикновено.

Ето Топ 5 на напитките, които ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми, предложени от британския "Дейли мейл".

1. Детоксикиращи сокове

Лесно можете да ги направите в кухнята - само с плодове, само със зеленчуци, или чрез комбиниране.

Цитрусовите плодове са известни с мощна способност за детоксикация, затова, ако търсите храни, които да ви помогнат да изчистите токсините в организма си, консумирайте такива сокове.

Кореноплодни с високо съдържание на фибри храни - като джинджифил, моркови,  също са подходящи за такива сокове, тъй като спомагат правилното функциониране на храносмилателния тракт. Да не говорим за богатството на антиоксиданти, които дават на тялото ви.

2. Зеленчукови сокове

Зеленчуковите сокове помагат за загубата на тегло в дългосрочен план. Най-подходящият вид зеленчуци за това са зеле, броколи, карфиол.

Те са ефективно оръжие срещу мазнините. Друга забележитeлна полза на зеленчуковите сокове е, че помагат на тялото да се бори със свободните радикали и ни пазят здрави. Те балансират нивата на хормоните в тялото.

Кръстоцветните зеленчуци са много богати на природни фитонутриенти, които са идеални за намаляване на общото количество на мазнините в тялото, за контрол на нивата на кръвната захар, за балансиране на хормоналните нива, повишаване на  метаболизъма и осигуряванене на по-задълбочена обща детоксикация.

3. Зелен чай

Зеленият чай е използван в продължение на стотици години поради многобройните си предимства, като намаляването на теглото е само едно от тях.

Ако не разполагате с време или не обичате да правите тренировки, една чаша чай на ден ще ви достави всички антиоксиданти, от които се нуждаете и това също ще ви помогне да изгарите мазнините по-бързо - чрез стимулиране на обмяната на веществата.

Зеленият чай е идеален за изгаряне на повече калории, както и за увеличаване на общите енергийни нива и за подтискане на апетита.

Зеленият чай е много популярен сред японците, той помага за намалянето на стреса.

4. Плодови сокове

Плодовите сокове са вкусни, лесни за приготвяне и много богати на хранителни вещества, витамини и минерали.

Те подобряват метаболизма, увеличават общите енергийни нива и доставят на тялото всички важни витамини и протеини, че толкова много нужди.

В същото време е известно, че сок ??от червена боровинка е от съществено значение за предотвратяване на различни инфекции на пикочния мехур, като бактериална инфекция на Е-коли.

Крушите дават магнезий, калий, фосфор.

Много от плодовете са богати на витамин С и калций.

5. Черно кафе

Последно, но не на последно място. Известен факт е, че ако се консумира с умереност, черното кафе може да има множество ползи за здравето - то не само съдържа антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и намаля риска от някои видове рак, но може да намали и риска от диабет и от сърдечно-съдови заболявания.

В същото време кофеинът е идеаленн за стимулиране на метаболизма. Ако искате да отслабнете, черното кафе трябва да се консумира без никакво мляко или захар.