На извънредно заседание на Съвета по отбрана днес членовете му разгледаха кадрови въпроси, произтичащи от предстоящото освобождаване от длъжност и от кадрова военна служба, поради навършване на пределна възраст за заеманото звание, на началника на Националния военен университет „Васил Левски" бригаден генерал Цветан Харизанов и началника на Военномедицинска академия генерал-майор професор доктор Стоян Тонев.
Членовете на Съвета се обединиха около предложени кандидатури за назначаване на двете длъжности. Те решиха да се подготви проект на решение на Министерския съвет за предложение до президента на Република България за издаване на указ за назначаване на полковник доцент д-р Крум Кацаров за началник на Военномедицинска академия. В момента той е заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.

Съветът по отбрана реши да бъде предложено на Министерския съвет да предложи на президента на Република България за началник на Националниявоенен университет „Васил Левски" да бъде назначен аташето по отбрана на Република България в САЩ бригаден генерал Стефан Янев, считано от датата на изтичане на мандата му в САЩ.