В момента се извършва проверка в ДАНС от къде е изтекла информация за разработката срещу Христо Бисеров, съобщи председателят на агенцията Владимир Писанчев.

"В момента се извършва проверка в ДАНС от къде е изтекла информация за разработката срещу Христо Бисеров".

Писанчев присъства на професионалния празник на полицията.

На въпрос дали материали по случая е имало в бившата ГДБОП, Писанчев заяви: "По-скоро е имало материали в една новоприсъединена служба към ДАНС отпреди една година".

В четвъртък шефът на ДАНС отказа да коментира дали от агенцията е имало теч на информация.

„А има ли въобще теч на информация? Дайте да видим има ли точно теч и ако има - ще направим проверка", каза тогава Писанчев.

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев коментира като абсурдна информацията, че генерал от агенцията е посетил Ахмед Доган, за да го информира за разследването срещу Бисеров.

"В ДАНС няма генерали", отвърна той.

По-рано и вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира, че ако има теч на информация и ако тя е класифицирана, то би трябвало да има проверка.

Христо Бисеров подаде оставка от постовете си в парламента в началото на седмицата. Скоро след това в медиите се появи информация, че е бил проверяван от ДАНС, а в четвъртък срещу него започна досъдебно производство за пране на пари и финансови престъпления.

Междувременно се появи информация, че Бисеров е напуснал страната.