Всеки ден в продължение на 71 години Тед Инграм неуморно доставя вестници на всички къщи в селото си.

Но най-възрастният вестникар в света неохотно решил да окачи чантата си на пирона, след като доставил над 500 000 вестника в Уинтърборн Монктон близо до Дорчестър, графство Дорсет, тъй като коленете му в крайна сметка го предали.

93-годишният мъж започнал да работи почасово като пощальон, когато бил на 22 години, за да изкарва допълнителни джобни пари, но толкова му харесало, че никога не се отказал. Пенсионерът официално беше признат от Книгата на рекордите Гинес преди три години, след като върши работата повече от седем десетилетия. Той обаче решил да се откаже, след като пуснал последния си вестник в пощенската кутия в събота.

Инграм, който постъпил на работа през 1942 г., споделя: "Много се наслаждавах на работата си като вестникар и много се забавлявах. Много се гордея с работата си, щях да продължавам да я върша, ако можех, но коленете ме болят и вече ми е трудно. Бих казал на всички, които мислят да станат вестникари, че това е прекрасен начин да излезете навън и да се поддържате в добра форма и активни".

"Плановете ми след като се пенсионирам са да се забавлявам и да се наслаждавам, както и да си почивам. Но искам да продължавам да се виждам с всички приятели, с които се запознах през годините ми на обикаляне на селото", допълни той. Инграм станал вестникар, за да допълва доходите си като тракторист във ферма и раздавал вестниците на 26 къщи в селото с колелото си.

Само в два дни за последните 70 години клиентите му не получили вестниците си, когато снежни бури не позволили броевете да стигнат до него. Той имал само две ваканции през 60-те години на миналия век.

Дори когато си счупил гърба през 50-те години, Тед уредил покойната му съпруга Бети да доставя вестниците в селото, докато се възстанови. Инграм бил принуден да слезе от колелото преди няколко години, след като претърпял операция за смяна на бедрена кост.

Инграм има две деца, четири внуци и четири правнуци. Съпругата му Бети починала преди 15 години. Дъщеря му Анджела Матюс казва, че семейството много се гордее с него. "Раздаването на вестници беше семейна традиция и повечето членове на семейството ми помагаха отвреме-навреме. Баща ми е такъв образ, нямам думи да опиша колко се гордеем с него", разказа тя.