Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Салахедин Бин Аладин.

Той е обвинен за това, че на 2 ноември 2013 г. е извършил грабеж, придружен с опит за убийство, както и недовършен опит за друг грабеж. СГП ще внесе в СГС и искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Александър Симеонов, за престъпление по чл. 294 ал. 1 НК. Той е обвинен, за това че е спомогнал на Бин Аладин да се укрие след извършеното от него престъпление.

Алжирецът Салахедин Бин Аладин бе задържан при опит да напусне България през гръцката граница. Той бе транспортиран на 6 ноември от ареста на Гранична полиция ГКПП-Капитан Андреево в СДВР.

Алжирецът бе издирван за нападението над 20-годишната Виктория в денонощен магазин на улица "Пиротска" в центъра на София. Нападението стана на 2 ноември около 02.00 часа. Младата жена видяла, че човек се опитва да вземе нещо от магазина, опитала се да го спре и той я наръгал. Пациентката беше приета по спешност с рани в областта на главата, шията и ръцете. Раните й бяха обработени под упойка и тя беше настанена в травматологията на "Пирогов", съобщиха от болницата. Вчера изписаха Виктория. Не се налага да се провежда допълнително лечение в домашни условия.