Сергей е доста затворен човек, но е много добър и много чувствителен. Но поради спецификата на работата си, той до такава степен се е обградил с бариери, че човек понякога не може да усети емоцията му. Това заяви в „На кафе“ съпругата на соцлидера Сергей Станишев – Моника.
Тя сподели, че със Станишев се познавали от 2006 г. Но в един преломен момент, когато тя вижда как лидерът на соцпартията преживявал атаките срещу него и БСП, тя го погледнала с други очи.

„В един момент се усетих, че съм ужасно влюбена. Просто като ученичка! Разбрах, че той човекът, с когото искам да живея. Нещата вкъщи бяха започнали да се разклащат доста. Може би трябваше да не правя тази стъпка напред, но просто не можех да устоя“, призна Моника.
Тя допълни, че изведнъж се оказала „много вътре в една емоция“. „Мисля, че и Сергей беше много увлечен. Не сме говорили за това“, каза още тя.

Моника не скри, че била притеснена как Сергей ще приеме двете й деца, как ще заживеят заедно под един покрив.

Гала не пропусна да попита гостенката си и за отношението й към политиката. „Не мога да допусна агресията и ултимативния тон към която и да е страна. Това, което става в последните месеци, много ме тревожи. Ние сме много малка страна и е лукс да сме в постоянно напрежение и да водим непрекъснати спорове“, каза Моника.

Тя коментира и скандала „Хохегер“, в който бе замесено и нейното име: „Как преди 5 години съм можела да предвидя, че този човек ще бъде обвинен в имотни измами? Освен това той не е работил само с моята пиар агенция. Никога не съм си представяла, че нещо добро, което съм направила за държавата, ще ме вкара в друга плоскост – да се оправдавам за това, което съм свършила“.

„От тук нататък всичко и всеки, който засегне моята агенция, ще си търся правата по съдебен ред. В противен случай ние толерираме всичко това. Тези хора тотално се самозабравиха!“, заяви Моника Станишева.