"Орешарски може да номинира Станишев за еврокомисар зад гърба на партията", заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков пред Нова телевизия.

Той обясни, че ще попита в Брюксел Сергей Станишев за нещата, които е вършила съпругата му Моника.

"Когато има търговия с влияние, всичко трябва да се извади на показ. Орешарски и Станишев са жалки хора, изложиха се", посочи Бареков.

Бареков разказа, че малко след като Бойко Борисов паднал от власт, той в качеството си на журналист започнал да атакува лидера на ГЕРБ с документи. Цветан Василев обаче му се обадил и помолил да не напада толкова остро Борисов, понеже двамата разговаряли преди това.

Бареков заяви, че лично ще постави въпроса за национализация на КТБ. Според лидера на ББЦ банката може да се окаже с милиардни задължения. Той обаче щял да се противопостави на предложението за одържавяване.

Относно ситуацията в ТВ7 Николай Бареков обяви, че Карбовски е паднал от екран. "Досега той винаги е работел през лятото, включително и през август. Сега обаче е излязъл в отпуск и повече няма да се върне.", каза Бареков и допълни:

"Мартин Карбовски е жертва и сега може да му се наложи да връща 1,5 милиона лева."

"Телевизията само по договори дължи на Иван и Андрей около 80-85 млн. лева. Със задна дата към нас - 5 млн. лева", каза Бареков.

Той отрече да има пряка връзка между Корпоративна търговска банка и TV7 докато е ръководел медията.

Според него медията е финансирана от Алегро Кепитъл. "Изначалното финансиране на телевизията е от Любомир Павлов и Манджуков", поясни Бареков.

Относно акцията в TV7 той заяви, че кадрите са фалшифицирани, защото той не е ходил в телевизията след като я е напуснал. Според него тази телевизия няма бъдеще.

"Там има хора с по 5-10 хиляди лева заплата. От сега им казвам, че няма как да ги взимат тези пари повече. Това не са пазарни заплати. Имаше водещ, който започна да получава 30 000 лева на месец след моето напускане", каза Бареков.