Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън смята, че руският президент Владимир Путин може да стане опасен и че политиката му в Украйна трябва да срещне единен отговор от западните страни.

В интервю за германския вестник "Билд ам Зонтаг" в отговор на въпрос доколко Путин може да е опасен в контекста на присъединяването на Крим към Русия и на конфликта между проруските сепаратисти и властите в Киев, г-жа Клинтън отговаря: "Мисля, че може да е опасен."

Западът трябва да реагира единно на последната му агресия в Украйна, отбелязва тя в интервюто, което е публикувано в деня на излизането в Берлин на нейната книга "Трудни решения" ("Hard Choices").

Според Клинтън човек като Путин винаги стига до края. Той неизменно се опитва да изпита съпротивата на другите, преди да адаптира тактиката си.

Запитана на представянето на книгата й какъв събеседник е Владимир Путин, тя отговаря, че е твърд и с по-скоро дебела кожа.

Тя прие шегата на журналист, който каза, че Владимир Путин прилича на руски каубой с думите: Да, точно така, със или без тениска.

Самият Владимир Путин се пошегува в началото на юни с бившия държавен секретар на САЩ, определяйки я като "слаба" жена. По-добре е да не спорите с жените, каза той в интервю за френски медии.