"В ДАНС се получи информация за финансови преводи със съмнителен произход. Направили сме проверка на информацията, за това дали е достоверна или не, и сме уведомили прокуратурата. Проверката по сигнала за Христо Бисеров е от скоро", обяви пред журналисти в парламента председателят на ДАНС Владимир Писанчев, цитиран от агенция "Фокус".

Днес от държавното обвинение съобщиха, че след сигнал от държавната агенция е образувано досъдебно производство за пране на пари и данъчни престъпления срещу бившия заместник-председател на ДПС и на парламента Христо Бисеров и доведения му син.

Писанчев беше по-скоро лаконичен в отговорите на въпросите. Той заяви, че тепърва ще се проверява дали е имало теч на информация по случая. От ДПС обявиха за оставката на Бисеров в неделя, а сигналът е постъпил в прокуратурата вчера следобяд. Така образуваното разследване ще е срещу

"А има ли теч на информация? Дайте да видим дали има теч на информация и ако има, ще направим проверка", заяви Писанчев. По думите е въпрос на различни тълкувания кога ДАНС е изпратила информацията на държавното обвинение.

По-рано днес парламентът освободи Бисеров, след като в неделя от ДПС съобщиха, че той е поискал да напусне партията и Народното събрание.