Протест срещу кабинета "Орешарски" се провежда за пореден път в София. Около стотина недоволни блокираха кръстовището на бул. "Васил Левски” и бул. "Цар Освободител” пред Ректората на Софийски университет.
Протестиращите свирят на свирки и барабани. Разпънати са лозунги на един, от които пише: „Студенти, с вас сме”. На протестът тази вечер има хора с велосипеди, майки с деца и възрастни хора.

Контрапротестът днес се пренесе пред сградата на Столична община. Освен държавния глава, във фокуса на недоволството на контрапротестиращите се прибави и столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Според тях с разрешаването на окупациите и протестите в София, градът се е "превърнал в катун".

„Г-жа Фандъкова не може вечно да мълчи и да не взима никакви мерки против окупацията на София и спирането на градския транспорт и преченето на хората да отиват и да се връщат на работа заради няколко там 100-200 души, които още нямат ясни искания и лидери”, казва Румяна Белухова, цитирана от bTV.

„Просто няма никога да станем културна столица с тези транспаранти. Само дето няма килоти проснати отпред”, добави и професионалната контрапротестираща Нина Гергова.