Нападнали са цветнокожа жена от Камерун на автобусна спирка в София в понеделник, предаде бТВ. Имигрантката вече си е извадила медицинско свидетелство, а в 6-то районно управление в София в момента тече разследване на инцидента. Африканката, която пожелала да остане анонимна поради засилващата се неприязън към чужденците в последно време, сподели: „В понеделник аз отивах към центъра на София. Изпуснах автобус 73, затова ходих пеша до спирката на автобус 11. Дори не съм си помисляла, че подобно нещо може да се случи", разказва жената.

Жената просто чакала автобуса, когато усетила удара и в първия момент не знаела какво се случва. "Мисля, че беше тежък метален предмет, не знам точно. Не мисля, че беше камък, май беше метал. Видях звездички, започнах да плача и много се уплаших", спомня си тя.

„Тогава автобус 11 дойде и аз просто скочих вътре. Но преди това се огледах, за да видя какво се случва, и видях двама млади мъже, които носеха нещо в найлонова торба. Вътре в автобуса никой не опита да ми помогне, никой не ме попита какво става", сподели чужденката.