Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е новият заместник-председател на БСП, както и нов член на Изпълнителното бюро на партията. Това заяви Борислав Гуцанов, предаде репортер на БГНЕС.

Останалите членове избрани в ръководния орган на столетницата са: Калоян Паргов, Вероника Делибалтова и Атанас Мерджанов, добави Гуцанов, но той не се ангажира да каже дали новият лидер на партията ще бъде Стойнев.

"Сергей Станишев демонстрира държавническа и обмислена позиция. Не вярвам да се кандидатира отново за лидер на конгреса при положение, че той самият лансира промяната. Няма все още имена, които да се спрягат за този пост. Знаете, че по устав преди висшия ни форум ще започнат номинации за нов председател", заяви Гуцанов.

Той обясни, че промяната в БСП е свързана и с мисията за промяна в България. За издигането в йерархията на партията на Драгомир Стойнев, Гуцанов беше лаконичен: "Нормално е един успял министър и млад човек да бъде член на Изпълнителното бюро".

В централата на БСП на "Позитано" 20 се повежда пленум на БСП. На него Сергей Станишев предложи провеждане на конгрес на 27 юли, на който трябва да бъде обсъдена кандидатурата на нов председател и приемане на платформа за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат в началото на октомври.