Холандец и 3-годишната му дъщеря, която взел за заложничка вчера сутринта, бяха открити мъртви в село Рьовер, Югоизточна Холандия, съобщиха местните власти.

"Имаше двама загинали вследствие на вземането на заложници", заяви Як ван Клееф, говорител на местната полиция. Той допълни, че заложническата драма е завършила, но не уточни самоличността на убитите хора.

Местната телевизия L1 съобщи, позовавайки се на кмета Дасен ван Беезел, че бащата и дъщерята са били открити мъртви, когато полицията нахлула в къщата към 14,45 ч местно време. Според местните медии две експлозии били чути в къщата в момента, в който полицията влязла, за да сложи край на заложническата драма.

По-рано днес полицията съобщи, че мъжът взел детето за заложник след спор между него и бившата му приятелка на улица в Рьовер. Той стрелял с огнестрелно оръжие срещу жената, вероятно майка на детето, и се укрепил в къща, като взел момиченцето за заложник. Жената, която била ранена в крака, била откарана в болница.

Къщата беше обградена от полицаи, а училище, което се намирало наблизо, било евакуирано. Полицията посъветва местните жители да останат по домовете си.