Чудели ли сте се защо постоянно се озовавате седнали до тоалетната в местния ресторант?

Разкритията за политиката на два водещи парижки ресторанта за настаняване на гостите показват причината за това. Според сатиричния вестник "Льо Канар Еншен" външният вид, а не размерът на бакшишите е от значение в луксозния ресторант "Льо Жорж" на последния етаж на Центъра Помпиду и в кафе Марли, което заема централно място в рамките на Лувъра.

Две сервитьорки, които неотдавна напуснали "Льо Жорж", разкрили пред седмичника, че им било наредено да разпределят клиентите на добре изглеждащи и не толкова добре изглеждащи. Хората от първата категория били настанявани на удобни места в предната част на ресторанта, а тези, към които природата не била толкова благосклонна, била запращани в задната част, за предпочитане извън полезрението.

В кафе Марли терасата, гледаща към тротоара, била определена за зона без грозници и всеки, който искал да направи резервация по телефона, получавал следния отговор: "Ще направим всичко възможно, но не можем да гарантираме". Всичко зависело от преценката на външния вид на клиентите при пристигането им.

И тежко и горко на всеки служител, който не спазва правилата. Забележки от рода на "Какво направи? Не може тези грозни мутри да седят на тази маса, на която всеки влизащ ги вижда" били често срещани, разказват двете жени.

Ресторантите държали и на безупречния външен вид на служителите си. "От нас се очакваше да бъдем секси – къси поли и дълбоки деколтета. Карали са ми се заради това, че нося дълга пола и не показвам достатъчно гърдите си", споделя една от сервитьорките.