Докато разни хора правят нескопосани опити да отклоняват общественото внимание, заместник-председателят на ДПС и зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров се оказа разследван за пране на крупни суми пари.
Разследването срещу Бисеров очевидно разкрива, че в ДПС текат интересни процеси, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook, след като от Софийската градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков.

Самият Бисеров в неделя поиска да напусне ръководството на ДПС и парламента, като посочи лични мотиви.
„Основният въпрос, който следва оттук, е кой докладва на Доган операцията срещу Бисеров? Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров, преди да му бъде поискан имунитета? Кой изнесе информацията от службите и я занесе в Сараите, за да може днес разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров? След като вътрешният министър и ресорен вицепремиер Цветлин Йовчев сутринта твърдеше, че не знае за разработката на ДАНС, кой тогава изнесе информацията?“, пита Борисов.

В същото време той поздравява прокуратурата в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров за „смелите и безкомпромисни действия“.