Специализирана полицейска операция се провежда в офиси на Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, съобщи TV7, позовавйки се на неофициални източници от службите за сигурност. Изземват се документация и електронни носители.
По рано днес бе обявено, че главният прокурор е получил от председателя на ДА „Национална сигурност” писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система. Информацията касае лицата Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна, с титуляри посочените по-горе лица. Последвали са извършване на влогове /срочни депозити/, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони /Сейшелски острови/.

Председателят на ДПС Лютви Местан коментира, че тай като информацията е класифицирана, от тук насетне ще говорят прокуратурата и специализираните органи.

Очевидно има връзка между подадения сигнал от ДАНС за Христо Бисеров и подадената от него оставка, заяви пред журналисти в парламента депутатът от Коалиция за България Антон Кутев. Той уточни, че от БСП не са обсъждали темата с колегите си от ДПС. „За мен е важно, независимо кой е човекът, за който има сигнали в ДАНС и прокуратурата, те да бъдат проверени по надлежния начин и да сме абсолютно убедени, че няма никакво нарушаване и съмнение за нарушаване на закона. Разчитам на това - и ДАНС, и прокуратурата да си свършат работата. От там нататък морални политически оценки вече е късно да се дават, защото вече г-н Бисеров си е подал оставката, т.е. той тази част от оценките вече я е предпоставил”, коментира депутатът.